Zelf Service


Uitlenen

Uitlenen


Reserveringskast

Reserveringskast


Bookdrop

Om te zorgen dat ook buiten openingstijden boeken ingeleverd kunnen worden, heeft Vd Brandt automatisering een bookdrop ontworpen. hiermee kan de klant
zelfstandig zijn of haar materialen inleveren zonder tussenkomst van personeel. de bookdrop leest het RFID label en verwijderd automatisch de ingeleverde materialen van de klant zijn of haar bibliotheek leners pas.

De bookdrop kan funcioneren als een stand alone device, waarbij de materialen die hij inneemt kunnen worden aangeboden aan een bak,
of kleine sorteerlijn. Maar de bookdrop kan ook functioneren als deel van een grotere installatie. De bookdrop is voorzien van een 19″ touch screen waarbij de bediening als vanzelf verlooopt. De klep is voor een buitenunit standaard gesloten
en met de ingebouwde RFID reader in de klep kunnen zowel boeken als mifare passen worden gelezen. Door zijn vele opties is voor elke wens een
aanbieding te maken.

Het chassis van de bookdrop is ontworpen om in een wand te plaatsen. Deze wand kan in sommige gevallen een brandscheiding zijn. De bookdrop zelf is GEEN brandwering. Mocht dit wel een eis zijn dan moeten we een brandwerende doos om de bookdrop heen maken en een brandluik aan de achterkant installeren.
Dit is mogelijk, maar is wel maatwerk.

FrontplaatRoestvrij staal in RAL kleur gecoat.
Scherm19″ Iiyama touch scherm met hoge helderheid.
BesturingIndustrieel Besturingssysteem,
Industrieel Windows IoT PC systeem.
NetwerkKoppeling via TCP/IP aan bovenliggend systeem,
VPN voor service en diagnose

Nachtkluis

Nachtkluis


Inname Modules

Het inleveren van materialen (boeken, tijdschriften, CD’s en DVD’s) vindt stuk voor stuk plaats. Het RFID label in het object wordt gelezen door een (RFID) antenne en wordt via het SIP 2.00 protocol bijgeschreven in het bibliotheeksysteem.

Wij halen met de innames het ingeleverde object buiten bereik van de klant. Hier vindt de transactie plaats en wordt de beveiliging erop gezet. Daarna wordt het object doorgegeven naar een 2e band. Deze bevindt zich ook achter een beweegbare barrière. Deze 2e band kan 2 niveaus bedienen. De materialen kunnen via het “gewone” transport, maar de te grote materialen, en in geval van storing worden de materialen naar het onderste niveau gebracht. Dit onderste niveau wordt ook gebruikt om materialen die te groot of te zwaar zijn voor het MTS eruit te filteren. Ook zullen zoals gevraagd de reserveringen er hier uit gehaald worden. Materialen die echt te groot zijn voor de inname machine (en dit betreft een heel klein deel van de collectie), wordt teruggegeven aan de klant met een boodschap op het scherm. Verder kunnen wij naar wens van de bibliotheek aanpassingen maken aan de innames, dat bijvoorbeeld materialen van andere filialen niet kunnen worden ingeleverd. Dit soort aanpassingen behoort bij ons allemaal tot het SLA contract.

De bediening van het systeem vindt plaats via een touch screen.
De interface laat duidelijk zien welke items er ingenomen zijn.
De indeling van het scherm is in delen aan te passen, zodat het aansluit
bij de stijl van de bibliotheek.
Ook is dit systeem direct extern
te benaderen door de klantenservice. Het scherm is opgebouwd uit een aantal basisblokken en kan eenvoudig naar de wensen van de klant worden ingedeeld. Ook plaatjes en boodschappen plaatsen behoort tot de mogelijkheden.

Wij leveren alle machines volgens de richtlijnen van de machinebouw. Dit betekend dat er een CE keurmerk op zit en dat alle mogelijke acties zijn genomen om letsel te voorkomen. De vingerbeveiliging is hier een van. Toch kunnen wij nooit garanderen dat iemand het niet voor elkaar krijgt om zich al dan niet opzettelijk te bezeren.

Speciaal bij de innames maken wij de mogelijkheid nog kleiner dat er iemand zich kan bezeren, omdat wij weten dat er ook vaak kinderen boeken inleveren. Hiermee gaan we zelfs verder dan de CE richtlijnen. Ook kan er een extra noodstop worden geplaatst bij de info balie.

De inname bestaat uit frame waarin de verschillende aandrijf componenten worden geplaatst. Wij gebruiken voor al onze machines alleen industriëlen kwaliteit onderdelen. Wij hebben door de jaren heen veel problemen gehad met Windows gebaseerde PC systemen. Daarom hebben wij gekozen voor een geheel door industriële PLC’s aangestuurd systeem. Dit is veel minder gevoelig voor storingen op lange termijn, en er is maar een besturing nodig voor de gehele inname. De machines staan direct naast elkaar, maar hebben alle vier een aparte besturing. Dit zorgt ervoor dat er altijd back-up is.

Het front aanzicht van onze inname machines bestaat standaard uit geborsteld RVS. De inname heeft geen brandscheiding. Alle innames staan op wielen, voor groot onderhoud kunnen de innames naar voren uit de wand gereden worden.

Technische Specificaties:

InterfaceCapacitief Touchscreen DVI
Snelheid4.8 Sec / Materiaal
BesturingIPC Dual Core 2,2 Ghz, 2 GB ram, 512 MB flash disk
Minimum Maat100 x 75 x 2 mm. (Hoogte x Breedte x Diepte)
Maximale Maat420 x 310 X 70 mm. (Hoogte x Breedte x Diepte)
Maximaal Gewicht12 kg
RFID13,56 Mhz instelbaar van 0,5 tot 4 Watt
VoedingVanuit Hoofterminal K02
Netwerk2 x IP adres, IPC en RFID reader. Via hoofdterminal.
VeiligheidNoodstopcircuit voor alle innames en banden.
Met extra noodstop vanuit toezichtlocatie.